Blog

Reiki Şifa Sanatı Hakkında 5 Bilimsel Gerçek

Reiki Şifa Sanatı Hakkında 5 Bilimsel Gerçek
Blog

Reiki Şifa Sanatı Hakkında 5 Bilimsel Gerçek

Reiki şifa sanatını keşfetmeyi düşünüyor, ama nasıl ve hatta neden yapmanız gerektiğinden emin olamıyor musunuz? Reiki’nin faydaları sayılamayacak kadar boldur. Reiki’nin temel olarak en büyük faydası genel bir iyileşme ve ruhsal gelişim metodu olmasıdır. Fakat bu şifa sanatının bilimsel olarak desteklenen diğer pek çok faydaları olduğunu da biliyor muydunuz? Doğru duydunuz! Henüz Reiki ile tanışmadıysanız ve iyileşme çantanıza yeni bir alete ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, Reiki şifa sanatı hakkında 5 bilimsel gerçeğini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Peki, nedir Reiki tam olarak? Adını iki Japonca kelimenin bir araya gelmesinden alan bir tür şifa sanatıdır. İlk kelimesi olan “Rei”nin anlamı “evren/üstün güç/bilgelik”tir. “Ki” ise “yaşam gücü enerjisi” anlamındadır. Bu iki kelimeyi birleştirdiğimizde elde ettiğimiz Reiki, evrensel enerjiyi kullanan bir şifa pratiğidir. Ruhsal olduğu kadar fiziksel de bir tekniktir. Çünkü Reiki enerjiyle uğraşır, bedenlerimiz ise enerjiyi üreten ve kullanan yapılardır. Reiki’nin yüzyıllardır şaşırtıcı başarısıyla ruhsal alanda kullanılan bir teknik olduğunu biliyoruz. Fakat bu başarısı sadece spritüel camiada tanınmış değildir. Tıp ve bilim alanından geniş kapsamlı araştırmalar, pek çoklarınca yüzyıllardır bilinen ve kabul edileni desteklemiştir.

İşte Reiki’nin onlarca yıllık araştırmalarla keşfedilen en büyük 5 faydası:
1. Reiki Evrensel Bir Şifa Aracıdır

Öncellikle Reiki tek iyileşme aracı olarak asla görülmemeli veya kullanılmamalıdır. Dünya çapında birçok ülkenin tıp alanlarında tanınan ve kullanılan destekleyici bir iyileşme metodudur. Bu Reiki’nin en büyük faydalarından biridir, çünkü evrensel bir şifa pratiğidir. Lisan bariyerlerini aşar; hayatın her alanından ve her kültürden bireye yardımcı olabilir. Örneğin Uluslararası Reiki Uzmanları Birliği (IARP), inanılmaz derecede çeşitli bir üye profiline sahiptir. Bunların arasında tıp doktorları, araştırmacılar ve hatta din adamları bile vardır. Organizasyon, Reiki’nin ruhsal iyileştirme vasfıyla ve arkasındaki bilimsel gerçeklerle işlevlerini yürütmektedir. Ayrıca IARP, dünya çapında birçok hastane ve diğer sağlık kurumlarında Reiki’nin nasıl kullanıldığını tasdikler. Bu da onu dünyaca kabul edilen ve onaylanan bir pratik yapmaktadır. Şu an dünyada 800’ü aşkın hastanede Reiki klinikleri açılmış ve tedavi süreçlerinde hastalara destek vermektedir.

2. Reiki Sürekli Araştırılan Bir Metottur

Konu Reiki olunca üzerine daha fazla araştırma yapılan başka bir alan bulmak zor olabilir. Bilimsel temelli bir iyileşme metodu arıyorsanız bu büyük bir avantaj. İster ruhsal alanda isterseniz migrenden depresyona çeşitli hastalıklarla mücadele alanında olsun, üzerine sürekli araştırılması Reiki yöntemine büyük katkılar sağlamaktadır. Yararları üzerine bunca araştırma olmasının yanı sıra Uluslar Arası Reiki Araştırma Merkezi (CRR) araştırmaların düzgün yapıldığından ve uygun bilimsel dergilerde doğru bir şekilde yayınlandığından emin olmak üzere kurulmuştur. CRR, kamuoyunu Reiki’nin faydaları hakkında bilgilendirmek ve bilhassa Reiki araştırmaları yapmak adına uzun yıllardır hizmet vermektedir. Yakınlardaki bir araştırma olan “Mihenk Taşı Süreci” sıkı bir test sürecine tabi tutulmuş, akademik sonuçlarına göreyse Reiki ve CRR “bilimsel incelemeye göre en iyi pratikler” olarak alıntılanmıştır. Bu yüzden içiniz rahat olsun. Reiki uzun araştırmalar neticesinde desteklenen tedavi çantanızdaki yararlı bir alettir.

3. Reiki Zihinsel Sağlığa Katkı Sağlar

Bazı fiziksel koşullar duygusal rahatsızlıklara yol açabilir. Bu, tıp alanında çoğu zaman ilaçla tedavi demektir. Ancak duygusal rahatsızlık ve dengesizlikleri olduğunda herkes bu ilaçları kullanmak istemez. Zihinsel sorunlarla baş eden pek çok kişi, depresyon ve anksiyete hapları almamak için alternatif tedaviler arayışındadır. Akıl ve ruh sağlığı alanında giderek daha sıklıkla başvurulan bir tedavi metodu Reiki’dir. Pub Med’de sıkça makaleleri yayınlanan Joe Potter, Birleşik Krallık’ta bu alanda araştırma yapan bir Reiki uzmanıdır. Mental sağlık konusunda sıkıntı çekenler için Reiki’nin yararları üzerine düzenli olarak araştırma yapmakta ve yazılar yazmaktadır. Potter, zihinsel sağlık sorunlarında Reiki’nin ne kadar etkili olduğunu gösteren büyük bir veri ortaya çıkarmış ve yayınlamıştır.

4. Reiki’yi Ağrıları Dindirmek İçin Kullanılabilirsiniz

Alternatif şifa yöntemlerinin ağrıları dindirdiğini söylemek bir şeydir, kanıtlamaksa bambaşka bir şey. Reiki araştırmalarının kanıtları sürekli heyecan verici bir evrim ve ilerleme göstermektedir. Araştırmalar henüz ağrı reseptörleri ve Reiki enerjisinin rahatlatıcı etkisi arasındaki kesin bağı belirleyemedi. Fakat bu aralarındaki yüksek korelasyonun (karşılıklı ilişki) keşfedilmediği anlamına gelmiyor. Araştırmalar boyunca bu şifa etkisinin tam olarak nasıl gerçekleştiği kesin olarak saptanamamasına karşın uzun süreli ağrılardan mustarip bireylerde Reiki’nin neredeyse anında yatıştırıcı etki gösterdiği bulunmuştur. Reiki, migrenden tutun kansere kadar neredeyse her şey üzerinde uygulanmış ve test edilmiştir. Sadece bir seans sonrasında bile sancıları azaltmakta yardımcı olduğu defalarca kanıtlanmıştır.

Ünlü yazarlar Singg ve Dressen tarafından 1998 yılında yapılan bir araştırma, Reiki’nin kanser hastaları üstündeki etkisini incelemiştir. Reiki tedavisi sonrası hastalar yalnızca daha az sancı hissetmekle kalmamış; daha düşük oranlarda depresyon ve stres deneyimlemiş; acıları hafiflediğinden uyku saatlerinde artış yaşamışlardır.

5. Reiki Kalp Sağlığınızı Arttırır

Rahatlama ve stresten arınma, insanların fiziksel sebepler dışında Reiki kullanmalarının en büyük nedenlerindendir. Uzun süreli etkileri su götürmez olan bu faydaların beraberinde getirdiği pek çok ikincil fayda da vardır. Stresteki azalmanın bu yan faydalarından biri genel sağlıkta görülen iyileşmedir. Reiki’yi düzenli kullanan kişiler aynı zamanda daha düşük tansiyon ve daha yavaş kalp ritmine sahip olma eğilimindedir. Bunu demişken kalp sağlığının Reiki uygulayan bireylerde daha iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Düzenli bir şekilde daha az stresli, daha rahat ve daha stabil hayati değerlere sahipseniz daha sağlıklı bir kalbinizin olması da muhtemeldir.

Bu sadece sağduyuyla alakalı değil araştırmalarca da desteklenmiş bir olgudur. Yale Üniversitesi’nden bir grup doktor bu konudaki meraklarını gidermek adına 2011’de Reiki’nin kalp krizi geçirmiş hastalar üzerindeki etkisini araştıran bir çalışma yapmışlardır. Yakın zamanda açık kalp ameliyatı geçirmiş bir grup hastanın yarısına Reiki tedavisi verilmiş, diğer yarısına ise verilmemiştir. Tahmin edin kimler daha hızlı iyileşmiş ve 3 yıl sonra kalp krizinde daha az nüksetme deneyimlemiştir? Doğru bildiniz, Reiki grubu! Bu, Reiki’nin uzun vadede faydalarını kanıtlayan bilimsel gerçeklerden sadece bir tanesi. Reiki kalp sağlığınız için pek çok açıdan faydalıdır. Pratik ettiğinizde sadece mutlu olmakla kalmayacak, bunun sonucunda kalbiniz de daha sağlıklı olacak! Bu faydanın tadını çıkarmak kim istemez?

Son Düşünceler

Reiki, pek çoklarında kafa karışıklığı yaratabilen basit ve sade iyileşme pratiklerinden birisidir. Çünkü gizemli görülmektedir ve öyledir de! Reiki çıplak gözle görülmeyen enerji alanları kullanır ve bu bazıları tarafından geçerli bir pratik olmadığı şeklinde yorumlanır. Bilim ise bu kişilerle aynı fikirde değildir. Çünkü Reiki üzerine araştırmalar uzun yıllardan beri yapılmaktadır. Günümüzde uluslararası kuruluşlar ve küresel organizasyonlardan (CRR gibi) bilim insanları, Reiki’nin faydaları üzerine her gün inanılmaz ve olumlu sonuçlar yayınlamaya devam etmektedir.

Peki şimdi Reiki’yi denemeye ne dersiniz? Eğitimlerle ilgili daha fazla bilgi için Whatsapp’tan bize yazabilirsiniz.

Sağlıklı, neşe ve huzur dolu günler yaşamanız dileğiyle…

Yazar: Christine Beswick Çeviri: Selçuk Can Düzenleme: Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2018 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı