Blog

Ilık Su İçmeye Başlamak İçin 10 Neden

Ilık Su İçmeye Başlamak İçin 10 Neden
Blog

Ilık Su İçmeye Başlamak İçin 10 Neden

Doktorlara göre, her insanın günde en az 7-8 bardak su içmesi gerekiyor. Bilimsel çalışma, ılık su içmeye başlamak sağlığınız için bazı benzersiz faydaları olduğunu göstermiştir. 1-2 bardak saf ılık su içerek güne başlayan bir kişi sağlıklı bir yaşama sahiptir. Ilık su, soğuk su içtiğinizde alamayacağınız bazı özel avantajlara sahiptir. Düzenli olarak ılık su içmek, kilo kaybı ve ağrı kesici dahil olmak üzere vücudunuz, cildiniz ve saçlarınız üzerinde birkaç olumlu etkiye sahiptir. Özellikle sabahları düzenli olarak ılık su içmek vücudunuzu iyileştirebilir ve vücuttan toksinleri azaltır. Sindirim gücünü geliştirir ve bağışıklık sistemini arttırır. Aşağıda ılık su içmenin sağlık için ana yararları vardır.

1.Vücudu Zehirden Arındırır

Sıcak su içmek vücudunuzun detoksifikasyonuna yardımcı olur ve sindirim sistemini iyileştirir. Ilık su, iç sisteminizden dışarı çıkar ve uygun şekilde temizler. Her sabah ılık su içmek kronik kabızlık sorununu tedavi eder. Bir yemekten sonra soğuk su içilmesi, bağırsak kanseri ile sonuçlanabilir, bağırsak iç duvarında yağ depolanır.

2. Kilo Kaybına Yardımcı Olur

Birkaç kilo vermek istiyorsanız, ılık su bunu yapmanıza yardımcı olabilir. Limon ve bal ile birlikte ılık su içmek, vücudun daha fazla kalori yakmasını sağlayan ve aynı zamanda cildin altındaki yağ dokusunu / yağları dağıtan metabolizmanızı destekler. Aynı zamanda sindirime yardımcı olur, toksinleri temizler ve vücudu nemli tutar. Sıfır kalorili içecek olan limonlu ılık su, limonun pektin lifi nedeniyle iştahı önler ve mükemmel bir kilo verme tekniğidir.

3.Yaşlanmayı Yavaşlatır

Vücuttaki toksinlerin varlığı erken yaşlanmaya yol açabilir. Ilık su vücuttan toksinleri ve vücudu da temizler. Ayrıca cilt hücrelerini onarır, kırışıklıkları ve koyu lekeleri önler ve elastikiyetlerini arttırır, böylece hasarlı cilt daha pürüzsüz hale gelir.

4.Kan Dolaşımını Artırır ve Sağlıklı Sinir Sistemini Destekler

Ilık su içmek vücut yağını yakar ve kan dolaşımını artırır. Ayrıca, sinir sisteminde bulunan birikintileri parçalayarak sinir sistemini sağlıklı tutar.

5. Sindirim ve Kabızlık Kolaylığı Yardımları

Sabahları aç karnına ılık su içmek bağırsak hareketlerini iyileştirir ve kabızlığı kolaylaştırır. Ilık su, sindirim için özellikle faydalıdır. Eğer soğuk su ile bir bardak ılık suyun yerini değiştirirseniz, bağırsaklarınızın iç duvarında bağırsak kanserine neden olan yağ birikmesini önleyebilirsiniz.

6.Ağrı Kesici

Ilık su, vücut ağrısını tedavi etmek için en güçlü ev ilaçlarından biri olarak kabul edilir. Ilık sudan gelen ısının kaslar üzerinde sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkisi olduğu bilinmektedir, bu da kramplardan ve kas spazmlarından anında kurtulmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sinirleri ve kasları yatıştırır ve tüm vücudun kan dolaşımını artırır.

7. Saç Sağlığını Geliştirir

Ilık su, saç hücreleri için iyi bir enerji kaynağı olarak çalışır. Düzenli aktivitelerini ve aktivasyonlarını teşvik eder ve saç köklerinde biten ve saçların büyümesini hızlandıran sinirlere enerji verir. Düzenli ılık su içmek saçı yumuşak ve parlak yapar, ayrıca saç derisini nemli tutar ve kuru saç derisine veya kepeklere karşı savaşmaya yardımcı olur.

8. Adet Krampları Tedavisi

Ilık su, adet kramplarını azaltmada da faydalıdır. Suyun ısısı karın kasları üzerinde sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir, bu da sonunda krampları ve spazmları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

9. Boğaz Tıkanıklığını İyileştirir

Ilık su içmek, soğuk, öksürük ve boğaz ağrısından kurtulmak için çok etkili bir doğal yoldur. Balgamı söker ve solunum rahatsızlıklarında anında rahatlama sağlar. Sıcak su, burun tıkanıklığını gidermenin en iyi yollarından biridir. Sıcak suyla balın karışımı ayrıca öksürüğün derhal rahatlamasını sağlar.

10. Cilt Sağlıklı Bir Hale Döner

Düzenli olarak ılık su tüketerek, vücudunuz için çok faydalı olan cildinizi nemli ve sıcak tutabilirsiniz. Ilık su, tüm toksinleri vücuttan temizler ve cildi sağlıklı ve parlak tutan sindirim sistemini düzenler. Sıcak su içmek sivilce ile ilgili enfeksiyonları ortadan kaldırır. Doğal nemlendirici etkisi sayesinde hasarlı cildi tonlandırmaya ve kırışıksız ve güzel tutmaya yardımcı olur.

Yazar: Anonim   Çeviri / Düzenleme: Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2018 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı