Blog

Hayalleri Gerçeğe Dönüştürmenin Daha İyi Bir Yolu

Hayalleri Gerçeğe Dönüştürmenin Daha İyi Bir Yolu
Blog

Hayalleri Gerçeğe Dönüştürmenin Daha İyi Bir Yolu

Herkesin umutları, hayalleri, istekleri var ve bunları gerçeğe dönüştürmek çok zaman ve çaba gerektiriyor. Bir hayali gerçekleştirmek kolay değildir ve birçok insan bu yola şüphe, hüsnükuruntu veya hayal kırıklığı ile çıkar. Toplumun önerdiği yollardan daha iyi ve daha sağlam bir temele sahip bir yol bulunup bulunamadığını birlikte görelim.

Toplumun önerdiği yolun temeli fırsata dayanır yani eğer bir hayalinizi gerçekleştirmek isterseniz çok çalışmalı, gözünüzü ödülden ayırmamalı ve başarılı olmak için gereken her şeyi yapmalısınız. Kazanma saplantısı ve/veya zenginlik merakından beslenen bu yol herkes tarafından bilinen, hayali gerçekleştirmeye yönelik tek yoldur. Fakat bu yol risklidir ve sonuca ulaşamazsanız başka bir alternatif yoktur. OYSA ÖNCELİK KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRMEKTİR.

Kendini Gerçekleştirmenin Bilinçli Yolu

Kendini gerçekleştirmenin bilince dayanan başka bir yolu her zaman olmuştur. Yüzyıllar öncesine dayanan ve çoğu kişinin dini anlamda bildiği bu yol İncil’de ifade edilen ‘Arayın bulacaksınız, isteyin alacaksınız’ emrini çağrıştıran bir yoldur. Ancak bu yol manevi olup bilinci gizleme eğilimindedir.

Bu yolun en saf tanımı Yoga geleneğinde Hindistan’ın Vedik kahinleri tarafından verilmiştir. Arzularınızı ortaya çıkarmak için Vedik kahinleri doğal bir süreç ile bilincin saf farkındalıktan fiziksel dünyaya doğru harekete geçmesini sağlar. İster kalbinizin arzusunu takip edin, ister kolunuzu kaldırmak gibi basit bir niyetiniz olsun, yol aynıdır.

Yolun Aşamaları:

  • Kaynağa yakın, saf farkındalığa sahip hafif bir dürtü ortaya çıkar.
  • Bu dürtü zihinde kayıtlı olan bir niyet ve arzu halini alır.
  • Tezahür etme motivasyonu ile beslenen bu arzu zihin seviyesine yükselir.
  • Az çabayla bu arzu fiziksel dünyada tezahür ederek gerçekleşir.
  • Burada bahsettiğimiz, bir niyeti gerçekleştirme gücüne sahip yaratıcı zekanın akışıdır. Her aşamada bilinç yaratıcı ve aktif kalır. Burada tek değişiklik tezahürün dört aşamasının dönüşüme uğramasıdır. Vedik kahinlerinin belirttiği gibi her niyet ve arzu amaca başarılı şekilde ulaşmak için araçlarla gelir. Arzular otomatik şekilde tezahür edecek şekilde tasarlanmıştır.

Günlük yaşamda, bedenlerimizi hareket ettirmekten zihinsel sorunları çözmeye, ne istediğimizi sormaya ve onu elde etmeye kadar her türlü niyetin amacına ulaştığını görmeye alışkınız. Peki yaratıcı zekanın yolu nerede bozuluyor? Neden bazı arzular hüsrana uğrar?

Kendini Gerçekleştirmenin Önündeki Engeller

Hayalleri gerçekleştirmenin Yolu

Kendini gerçekleştirmenin önündeki engeller çeşitlidir, ancak hiçbiri gizemli değildir ve hepsinin üstesinden gelinebilir.

Bu engeller şunları içerir:

Egonun ürettiği, gerçek olmayan düşünceler,
Hayal kırıklığı ve yenilgiyi beklememize neden olan geçmişten gelen izlenimler ve anılar,
Zihinsel karışıklık ve şüphe,
Rekabet etme arzusu, güvende olma ya da kaybeden olarak görülmeme arzusu gibi birbirini iptal eden çelişkili arzular,
Bizi ‘Ben yeterli değilim’ diye düşündüren temel inançlar.
Gördüğünüz gibi bunlar herkesin karşılaştığı engellerdir ve birçok insan bu engeller yüzünden kalbindeki arzuyu gerçekleştirmekten kaçar. Peki kim kendini yetersiz hissetmedi ya da geçmişteki başarısızlıkları hatırlamadı? Kim korkmadı ya da risk almadı? Güvende olmanın rahat olduğu sıkıcı bir rutin hayata razı olmadı?

Net sonuç, kendini gerçekleştirme yolunu tıkayan engeller düşünüldüğünde yaşam bir mücadele halini alır. Vedik kahinlerinin gördüğü gibi asıl problem budur ve mücadele, Sanskritçe’de Vrittis olarak bilinen bilinçteki engellere indirgenebilir. Terminoloji burada önemli değil. Anahtar kavram, bilinçteki yolu temizleyerek, hayalleri gerçeğe dönüştüren yaratıcı zekanın gücünü kazanabilmenizdir.

Geçmişte yaşanmışlıkların, yıpranmışlıkların, anıların tıpkı geçmişin bir kalıntısı olması gibi Vrittisler de geçmişten kalmıştır. Bir arzu otomatik olarak gerçekleşmezse, geçmiş şimdiki zamana müdahale etmiştir. Meditasyon ve diğer tefekkür uygulamaları yoluyla, farkındalığınızı şimdiki zamana geri getirebilirsiniz. Meditasyon sadece sakin, sessiz bir farkındalık durumuna ulaşmak değildir. Gözlerinizi açtığınızda, o sessiz sakinliğin desteklediği yeni farkındalık alışkanlıklarını geliştirme fırsatınız olur.

Yeni Farkındalık Alışkanlıkları Geliştirin

Geliştirmeniz gereken alışkanlıklar şunlardır:

  • Dikkatiniz dağıtmak yerine kendinize odaklanmak,
  • Etrafınızı olabildiğince stressiz hale getirmek,
  • Açık fikirli olmak,
  • Direnmek veya itmek yerine gelenleri kabul etmek,
  • Kim olduğunu takdir etmek,
  • Sizi hedefinize götüren sinyallere karşı tetikte olmak,
  • Yeni olasılıklar, iç görüler ve netlikler getirerek yaratıcı zekanın sizi desteklemesine izin vermek,
  • Korkunun sesini dinlememek,
  • Belirli bir sonuç beklemeden en iyi sonucun olacağına inanmak,
  • Her zorluğun bir çözümü olduğunu ve çözümün kaynağının kendi içinizde olduğunu bilmek.
  • Sadece belirli bir dileği veya arzuyu gerçekleştirmek için değil, kim olursanız olun veya kendinizi nerede bulursanız bulun, bilincinizi yükseltmek için bu alışkanlıklar önemlidir. Kilit nokta, tüm operasyonun bilinçte gerçekleşmesidir. Güçlü tezahürün Vedik sırrı, kaynaktan fiziksel alana açık bir yol yaratmaktır.

Yazar:Deepak Chopra Çeviri: Gizem Gültakan Düzenleme: Birlikbilinci

TELİF HAKKI©2022 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı