Blog

Sezgisel Empat Olabileceğinizin 4 İşareti

Sezgisel Empat Olabileceğinizin 4 İşareti
Blog

Sezgisel Empat Olabileceğinizin 4 İşareti

“Sezgisel Empatlar “gerçekte başkalarının duygularını, enerjisini ve fiziksel semptomlarını hissederler… birçok insanda bulunan savunmalara sahip olmadan.”

Farklı sezgisel empat çeşitlerine kısaca bir göz atalım.

1. Rüya Empatları

Rüya empatları düzenli olarak sonrasında hatırladıkları canlı ve güçlü rüyalar görürler, bu tecrübeleri genellikle çocukluklarında başlar. Rüya empatı olmanız durumunda rüya dünyasına olan ilginiz yüksektir ve her gece uyumak için can atarsınız. Rüyalar fazlasıyla güçlü bir sezgi yoludur; çünkü egoyu ve doğrusal zihni pas geçip duru sezgisel bilgiler sağlarlar. Şifalanma, ruhsal çalışmalar ve zor duyguların üstesinden gelmek gibi durumlara (bazen kabusların şifalandırıcı gücüyle) rehberlik eder, kendinize ve diğerlerine nasıl yardımcı olacağınızı anlatır.

Bazı rüya empatlarının onlarla rüyalarında iletişime geçen ruhsal rehberleri olabilir. Bu rehberler hayvanlar, insanlar, melekler veya sevecen sesler gibi birçok formda gelebilirler. Size engelleri nasıl aşacağınızı, hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı veya nasıl daha ruhsal ve huzurlu bir hayat sürebileceğinizi anlatabilirler. Herkesin belli başlı ruhsal rehberi yoktur, eğer sizin varsa, onları dinlediğinizden emin olun. Yardımcı, şefkatli bilgiler getirirler – size veya başkalarına zararlı olabilecek bir şey asla gelmez.

Rüya empatları rüya görürken farklı alemlere seyahat edebilirler. Rüyalarda gerçek hayata kıyasla daha rahat hissederler. Genellikle fiziksel dünyada ancak bir yere kadar etkili olabiliyor, sonrasında rüya dünyasının kutsallığında olmaya ihtiyaç duyuya biliyorlar..

Bir rüya empatı olarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Bir rüya günlüğü tutun ve her sabah rüyalarınızı yazın. Uyanır uyanmaz, uyku ve uyanıklık arasındaki hipnagojik durumda birkaç sessiz an geçirin, ve hatırladığınız rüya parçalarını not edin. Sonrasında gün içinde bu bilgilerin anlamı üzerine meditasyon yapabilirsiniz.

Ayrıca uyumadan önce soru sorma alışkanlığı edinin: “Kariyerimi hangi yönde ilerletmeliyim?” veya “Bu ilişki benim için sağlıklı mı?” gibi sorular sorabilir, sabahleyin rüyalarınızın sorularınıza hangi yönde cevap verdiğine bakabilirsiniz. Düzenli olarak rüyalarınızı hatırlamak ve onlardan bir şeyler öğrenmek kendinizi ve başkalarını daha derinden anlamanıza yardımcı olacaktır.

2. Telepatik Empatlar

Telepatik empatlar sezgisel olarak şimdiki zamanda başkalarının hayatlarında neler olup bittiğini okuyabilirler, bu insanlar hislerini veya düşüncelerini anlatmasalar bile. Sevdiklerinin, iş arkadaşlarının, müşterilerinin hatta yabancıların bile hayatlarından görseller, izlenimler, anlar ve bilgiler alırlar. Bu fenomen şöyle gözükebilir: yakın bir arkadaşınızı düşünüyorsunuz. Sonra telefon çalıyor ve arayan aklınızdaki arkadaşınız. Çocuğunuzun hasta olduğunu hissediyorsunuz, binlerce kilometre uzağınızda yaşasa bile, ve sonrasında gerçekten de hasta olduğunu öğreniyorsunuz.

Bir sezginin doğru olduğunu, yani kendi hislerinizin ve sorunlarınızın birer yansıması olmadığını nasıl anlarsınız? Aldığınız bilginin nötr ve şefkatli bir tonu olup olmadığına bakın. Duygu yüklü veya kendi mücadelelerinizden parçalar taşıyan sezgilerden şüphe edin. Net kalabilmek için kendinizi çok iyi tanımalısınız. Örneğin eğer terkedilme korkusu duygusal bir tetiğinizse ve bir arkadaşınızın veya partnerinizin sizi terk edeceği hissini sürekli yaşıyorsanız, büyük ihtimalle kendi korkularınızı onlara yansıtıyorsunuz. Fakat nötr bir tonu olan gerçekçi bir an yakalarsanız, mesela arkadaşınızın işten ayrılacağını hissettiniz, bu tarz bir sezgi büyük ihtimalle doğrudur. Sonrasında bu insanı kaybetmek istemediğinizden dolayı üzülebilirsiniz, yalnız size gelen bilgi başlangıçta bu tarz bir duygusal yük taşımıyordu.

Bir telepatik empat olmak bunaltıcı olabilir. Sezgiler size birçok yoldan gelir: marketteki yabancılar, yolda etrafınızda yürüyenler, iş arkadaşlarınız, arkadaşlarınız ve aileniz hakkında bir şeyler sezersiniz. Özellikle buna konsantre olmasanız bile sezgiler sizi bulacaktır. Bunalmayı engellemek için gerçekçi kalmaya çalışın. Kazandığınız bilgiler insanlar için içgörü ve merhamet beslemenizi sağlayacaktır. Başkalarının düşünce ve hislerine bu kadar derinden bağlanabilmek büyük bir hediyedir. Bu hediyeye her zaman saygı duyun.

3. Dünya Empatları

Dünya empatları Dünya ve onun bedenindeki değişikliklerle bağlantı halindedirler. Duysal ve enerjik olarak bir fırtınanın gücünü, Ay’ın güzelliğini, Güneş’in sıcaklığını hissedebilirler. Bu tarz bir empatsanız Dünya’da olan bitenler vücudunuzla yakından bağlantılıdır. Dünya’nın sağlığı ve güzelliği sizi besler ve size güç verir. Okyanuslar ve akıntılar herkesi etkiler, ama özellikle sizi. Hava durumundaki ve gün ışığındaki değişikliklere karşı hassassınızdır. Dünya empatları mevsime bağlı duygusal rahatsızlıklar yaşamaya daha yatkındırlar; kışın günler daha kısa ve karanlık olduğunda depresyona girebilirler.

Eğer bu tarz bir empatsanız vücudunuz doğayla yakından bağlantılıdır. Dünya’nın bizi ne kadar sevdiğini hissedebilirsiniz. Ondaki değişiklikleri size oluyormuş gibi hissedersiniz. Bu sebeple Dünya’ya zarar verildiğinde canınız yanabilir veya gergin hissedebilir, sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Dünya mutlu olduğunda siz de mutlu olur, onun canı yandığında siz de acı hissedersiniz.

Enerjik kalmak ve bu yetenekleri en üst düzeye çıkarmak için Dünya ile çok sık bağlantı kurmalısınız. Ormanlarda, okyanusta veya dağlarda zaman geçirip elementlerle bağlandıkça kendinizi evinizde hissedebilirsiniz. Dünya ile olan bağınızı güçlendirmek için ayrıca temiz, sağlıklı, organik yiyecekler yiyebilir, hatta kendiniz yetiştirebilirsiniz. Abur cuburlarla beslenmek bizi Dünya’dan uzaklaştırır, çünkü onun enerjisini bu yiyeceklerle içimize alamayız.

Dünya’yı aynı zamanda bir kahin olarak kullanıp ona kendiniz veya başkaları hakkında sorular sorabilirsiniz. Size sezgileriniz yoluyla cevap verecektir, ve cevaplar geldiğinde onun rehberliğine güvenin. Yerlilerin geleneklerinde Dünya Ana’ya saygı duyulur ve ona iyi bakılır. Bu hepimizin amacının bir parçası ve bir Dünya empatının kendini mutlu, sağlıklı ve bütün hissetmesinin önemli bir yoludur.

4. Önsezi Empatları

Önsezi empatlarına gelecek ile ilgili belirli şeyler rüyalarında veya uyanıkken malum olur. Bu önsezileri beklenmeyen zamanlarda veya özellikle konsantre olduklarında alabilirler, bu yetenek çalışmayla geliştirilebilir. Birilerinin sağlığıyla, ilişkileriyle, kariyeriyle veya başka mevzularla ilgili önseziler bu empatlara gelebilir. Örneğin bir arkadaşınızın hastalanacağını, vefat edeceğini, veya üniversiteye gireceğini başkalarından çok önce bilebilirsiniz.

Önsezi empatları bu geleceğe dönük güçlerini nasıl bütünlükle kullanacakları konusunda net olmalılardır. Bazen bazı insanları dikkatli olmaları veya kaçınabilmeleri için gergin veya tehlikeli durumlara karşı uyarabilirsiniz. Bir çiftin bebek beklemesi gibi daha mutlu olaylarla ilgili ise oldukça yumuşak bir şekilde “sezgilerim bana yakın zamanda bir çocuğunuz olacağını söylüyor” diyebilirsiniz. Gelecek sezgilerinizin sadece bir olasılıktan ibaret olduğunu bilin ve bütün geleceklerin sabit olmamasından dolayı her zaman bir hata payınız olduğunu unutmayın. Kendinizi her şeyi bilen bir otorite gibi görmeyin.

Ayrıca öngördüğünüz durumların büyük çoğunluğunun değiştirilemez olduğunu fark edin. Bazen öngördüğünüz durumlardan birilerine bahsetmek en doğru seçenek olmayabilir. Bu kararı nasıl verebilirsiniz? Cevap her zaman karşıdaki insanın çıkarlarını gözetmek olmalı. Sezgilerinizi kontrol edin ve “Bu bilgiyi paylaşmak doğru mu? Bunu bilmek karşımdakine yardımcı olur mu?” Diye sorun ve sezgilerinizin evet veya hayır cevabını dinleyip buna göre hareket edin. Eğer emin değilseniz daha güçlü bir mesaj gelene kadar sezgilerinizi kendinize saklayın.

Ben sezgilerimin sadece yarısı kadarını hastalarımla paylaşıyorum. Bazılarını onlara iyi gelmeyeceğini hissettiğimden asla paylaşmıyorum. Bazılarını ise söylemek için doğru olduğunu sezdiğim zamana kadar bekleyip bu zaman gelince anlatıyorum. Empatlar iyi niyetli olsalar da sezgilerini paylaşma şekilleriyle veya yeteneklerini kullanarak insanları etkileme çabalarıyla yani egolarıyla onları korkutabilirler. Her zaman karşınızdakilerin iyiliğini her şeyin üstünde tutun. Bu hediyenin bütünlüğünü koruyabilmek için kendinizi tutmaya ve alçak gönüllü olmaya çalışın.

Sezgisel empatlar farklı şekillerde kendilerini gösterebilirler. Bazen bir tür empat olarak başlayıp çalışmaları sonucu başka tür empatların yeteneklerini de geliştirebilirler. Sezgilerinizin bilinçaltınızdan, en yüce benliğinizden ya da daha büyük bir güçten geldiğine inanabilirsiniz; sadece bu yeteneklerin kendinizle, başkalarıyla ve evrenle olan kutsal bağlanma sanatını kolaylaştırdığını hatırlayın.

Yazar: Judith Orloff Çevirmen: Kübra Ece Türk / Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2018 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı