Blog

Hayallerinizi Gerçekleştirmenin 9 Kilit Noktası

Hayallerinizi Gerçekleştirmenin 9 Kilit Noktası
Blog

Hayallerinizi Gerçekleştirmenin 9 Kilit Noktası

Aklınıza, hayatlarında hayallerini gerçekleştirmiş, başarılı bulduğunuz insanları getirin. Günlük rutin programlarını incelediğinizde İki önemli alışkanlığın mevcut olduğunu görebilirsiniz:

1. Meditasyon veya farkındalık egzersizleri yaparlar.
2. Bilinçli sabah rutinleri vardır.

Hayallerindeki hayatlara kavuşmuş insanlar size başarının ayaklarına gelmediğini, bunun için çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyeceklerdir. Seçimler yapmak ve ödünler vermek zorunda kalmakla beraber dileklerinin gerçekleştiğini görmek için bilinçli alışkanlıklar edinmeleri gerekmiştir. Ne istediklerini gözlerinde canlandırıp, bunun için ellerinden gelen her şeyi yapıp; zihinlerini odaklamak, başarılarını hayal etmek ve niyetlerini belirlemek için günün en değerli saatlerinden yararlanmışlardır.

Uyanmak, alarmı ertelemek ve günün istikametini belirlemeden sadece olanları izlemek kaçırılan fırsatların en büyüklerindendir, fakat milyonlarca (belki milyarlarca) insan günlerini şansa bırakıp kayıtsız hayatlar yaşarlar. İşin aslı şudur:

Güne nasıl başladığınız tüm hayatınızın zeminini hazırlar.

Bu egzersizi denediğinizde hedefleriniz ve hayallerinize doğru giden elle tutulur bir ilerleme hissedeceksiniz. Aşağıdaki dışa vurumun 9 kilit noktası hayatınızla olan ilişkinizde devrim yaratacak. Bunları meditasyon tekniklerinize uyarlayın veya yeni bir meditasyon planı geliştirin.

1. Bir Karar Verin

Her şey bir kararla başlar; alışkanlıklarınızı değiştirip kendi hayatınızın kontrolünü ele alma yolunda verilmiş bilinçli bir kararla. Eğer bugün istediğiniz her şeyin “birdenbire oluvermesini” beklemeyi bıraktığınız günse, bunu bir yere yazın, güvendiğiniz bir arkadaşınıza söyleyin ve uzun süreli neşe ve başarıyı yaratmak uğruna gününüzün gidişatını değiştireceğinize dair karar verin. Kendinize ne olursa olsun kararınızın arkasında duracağınızın sözünü verin. Bir yolunu bulacağınızı, sadece kolay olanı yapmanın tutsağı olmayacağınızın sözünü verin. Zamanınızı ve enerjinizi kendinize harcayacağınızı ve buna değdiğinize dair kendinizle bir anlaşma yapın.

2. Sabah Egzersizinize Hazırlanın

Kendinizi bir sabah insanı olarak görmüyorsanız bile bu meditasyonun “sabah” kısmını atlama lüksünüz yok. Neden mi? Çünkü sabah insanları genelde kendini gece kuşu olarak gören insanlardan daha mutludur. Bu daha erken uyanmanız için sizi yeterince teşvik etmedi mi? Erkenciler daha yüksek notlar alırlar. Araştırmalar, sabah erken uyanan üniversite öğrencilerinin gece kuşlarına göre başarı yüzdelerinin çok daha fazla olduğunu keşfetti.

Sabah insanları ayrıca akşam insanlarına göre çok daha verimli olurlar. Bir gece öncesinden meditasyon alanınızı hazırlayıp yeterince uyuyarak sabah egzersizinize hazırlanabilirsiniz. Sabah meditasyonları kendiliğinden olmaz, bir karar verilmesini gerektirirler (1.madde).

Erken kalkma fikrine direndiğinizi fark ederseniz, kendinize her ne kadar zor olsa da hayallerinizin peşinden gidip hedeflerinize ulaşmak için bir seçim yaptığınızı hatırlatın. Birçok alışkanlık değişiklikleri gibi başlangıçta biraz rahatsızlık duyabilirsiniz, fakat çok geçmeden yeni haliniz yeni normaliniz olacaktır. Daha başlamadan pes etmeyin!

3. Ritüele Başlayın ve Hareketsiz Oturun

Sabah meditasyonunuzu yapacağınız yere oturduğunuzda, algılarınızı mutlu eden ve sizi yaratıcı bir alana davet eden bir ritüel bulun. Kendinize bir bardak çay koyun, bir mum yakın, bir melek kartı çekin, mutluluk veren veya manevi bir kitaptan bir bölüm okuyun. Oturmaya hazır olduğunuzda, vücudunuzu 20 dakika boyunca hareketsiz oturabilecek bir şekilde rahatça konumlandırın. Dik durmanıza yardımcı olması için yastık veya battaniye kullanın. Rahat olmanın yanı sıra aktif kalmanız gerek, bu sebeple yatma veya uzanma dürtülerinize karşı koyun, çünkü uyuyakalabilirsiniz. Sabah yapılan dışavurum meditasyonunun büyüsü biraz da dik oturup en yüksek bilgeliğinizin sesini dinlemekten gelir.

4. Neredeyseniz Orada Başlayın

Başladığınız yeri bilmeden olmak istediğiniz yere gidemezsiniz. Hareketsiz kalmaya başladığınızda, vücudunuzu, nefesinizi, duygularınızı ve ruh halinizi incelemeye başlayın. Onları yargılamadan ve kurcalamadan, kendinizi yalnızca sevgi dolu bir farkındalıkla kucaklayın. Negatif, güvensiz veya gergin hissediyorsanız, önünüze çıkan engelleri kabul edip onlara yüksek gücünüzü sunmayı deneyin. Unutmayın, egonun işi sizi incinmekten korumaktır, eğer zihniniz sürekli oradan oraya koşup başarısız olabileceğinizi veya bir şeylerin yanlış gidebileceğini size hatırlatıyorsa, egonuza işini yaptığı için teşekkür edebilir, sonrasında kalbiniz önderlik edebilsin diye arka tarafa geçmesini rica edebilirsiniz.

5. Zihninizi Odaklayın

Nefesinizi yavaş yavaş derinleştirin. Düşünceler geldiğinde bunu fark edin ve nefesinize geri dönün. Duyularınızı dikkatinizi dağıtan şeylerden alıp aynı anda sadece bir şeye odaklanma kararınızı güçlendirin. Ritüelinizin bir parçası olarak bir mum yaktıysanız, mum izleme meditasyonu yapmayı deneyin. Rehberli bir meditasyon yapma olanağınız varsa, bunun tadını çıkarmaya bakın. Buradaki amaç bütün varlığınızın nefes alması, rahatlaması ve tek bir şeye odaklanma tecrübesini yaşaması için doğru koşulları yaratmaktır. Sabah meditasyonu derin düşünmek için ayırdığınız bir zaman değildir; bunun yerine kendinizi sessizleştirmek, sezgilerinizi dinlemek ve hayatı arzuladığınız hale getirme zamanıdır.

6. Ne İstediğinizi Netleştirin

Birkaç dakikalık sessizlik ve açık odaktan sonra, ne istediğinizi netleştirme zamanı gelir. Kendinize basitçe “Ne istiyorum?” sorusunu birkaç kere sorup cevabı bekleyebilirsiniz. Mantığı ve limitleri boş verin, sadece ne olmak, ne yapmak ve neye sahip olmak istediğinizi sorun. “Gerçekten ne istiyorum?” diye sorun ve bakın neler ortaya çıkıyor. Genellikle istediğinizi düşündüğünüz şeyler çok daha derin şeylere işaret eder, örneğin yurtdışında bir üniversiteye kabul edilmek istemenizin altında memleketinizden ayrılıp bağımsız ve özgür hissetmeniz anlamına gelebilir. Hayallerinizin nasıl gerçekleşeceği konusunda açık olmak istediğiniz için asıl ilgilenmeniz gereken şey detaylardan çok nasıl hissetmek istediğinizdir.

7. Geleceği Gözünüzde Canlandırın

Arzularınızı netleştirdiğinizde, onları pozitif enerjiyle besleme zamanı gelir. Her gün 5 ila 10 dakikayı hayallerinizi gerçekleştirme konusunda yapacaklarınızı gözünüzde canlandırarak geçirin. Birçok insanın bu alanda yaşadığı problem süreç yerine sonuca odaklanmaktır.

Diyelim ki hayaliniz ilk romanınızı yazmak; romanı bitirmiş olmanın nasıl olacağını düşünmektense, kendinizi şu şekilde hayal edin: her gün ofisinizde oturup en sevdiğiniz kupadan kahve içerken düşünceler kafanızdan geçip bilgisayarınıza akıyor. Her gün aynı saatte yazmayı hayal edin, ve her gün bir bölüm bitirme disiplinine sahip olmanın nasıl bir his olacağını düşünün. İstediklerinize kavuşmak için olmanız gereken insanı gözünüzde canlandırdığınızda, bu geleceğinizi size güçlü bir şekilde çekecektir.

8. Geleceğinizi Olumlayın

Arzuladığınız hayatı size hissettiren yere bağlanıp oraya gelmek için yapacaklarınızı gözünüzde canlandırdıktan sonra, sizi bu yolda tutacak pozitif olumlamalar yapmanın zamanı gelir. Olumlamalar bazen kötü yorumlar alsalar da, düşünce yapınızı güçlendirmek için etkili bir şekilde kullanıldıklarında kendinize verdiğiniz sözleri tutmanızı sağlayan bir ruh pusulası yaratırlar.

Kendinize “Hayallerimi gerçekleştirmek için neler yapmaya hazırım?” sorusunu sorun. Neler yapmaya hazır olduğunuzu oldukça detaylı bir şekilde dile getirin ve güçlü bir beyan şekline getirin. Bir örnek verelim: daha az işe yarayacak bir olumlama “ben çok satan bir yazarım” demek olurdu. Çok daha etkili bir olumlama ise “Ocak 2020’ye kadar romanımı bitirmiş olacağım konusunda %100 söz veriyorum, bu sebeple haftanın altı günü sabahları iki saat dikkatim dağılmadan yazacağım” demek olabilir. Bu olumlamanın çok daha işe yarar olmasının sebebi size hareketlerinizin gücünü hatırlatıp ilerlemenize yardımcı olmasıdır. Ayrıca henüz çok satan bir yazar olmadığınızdan, olumlamalarınızı bu şekilde yazarsanız kendinize yalan söylediğinizi de hissetmezsiniz. Olumlamalarınız kendinize verdiğiniz sözlerdir ve onları her gün yürekten bir samimiyetle tekrarlamalısınız.

9. Açık Olun

Meditasyonunuzu yüce gücünüze şükredip bağışlayacak bir dua ederek bitirin. Bu meditasyon hayallerinizi dışa vurmanıza yardımcı olacaktır. Çabalarınızın tüm varlıkları şifalandırması ve en yüksek iyiliğe hizmet etmesi için dua edin, sonuçlar beklediğinizden farklı olsa da. Çabalarınızın karşılığını en yükseklere sunduğunuzda, evrenin sizi memnun edebileceği her şekle kendinizi açık tutarsınız. Belli başlı beklentilere odaklı yaşamak yerine, detayları kontrol etme ihtiyacınızdan vazgeçin. Asla bilemezsiniz – belki de yolculuğunuzun sonunda aklınıza gelmiş olan her şeyden daha da güzel bir şey vardır.

Meditasyonun faydalarını tüm çevrenizde ve içinizde bulabilirsiniz. Bu faydaları kalbinizin en içerideki özlemlerini yerine getirecek bir günlük meditasyon çalışması ve rutini ile derinleştirin. Gününüze bu seviyede bir odak ve niyet ile başlamak yolunuzda ilerlediğinizi kesinleştirir. İşte bu yüzden çalışmalarınıza sadık kalın ve dışarı çıkıp hayallerinizi gerçekleştirin!

Yazar: Karson McGinley Çevirmen: Kübra Ece Türk / Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2018 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı