Blog

Sevmek Ve Sevilmek: Ruh Eşiniz

Sevmek Ve Sevilmek: Ruh Eşiniz
Blog

Sevmek Ve Sevilmek: Ruh Eşiniz

Her birimizin içinde, en gerçek ve görkemli yollarla sevmek ve sevilmek için doğal bir arzu bulunur. Ruh eşinizle tanıştığınızda, koşulsuz ve tutku dolu bir aşk deneyimlersiniz.

Ruh eşi için, sizi tamamlayan ve kendinizi bütün hissettiren tek bir kişi olduğu söylenir. Onlar, puzzlenızın eksik parçasıdırlar. Yani, en iyi arkadaşınız, sırdaşınız ve en büyük destekçiniz olabilir. Onlarla birlikteyken, açıklanamayan bir bağ vardır. Derin bir sevgi, hayranlık, tutku ve saygı hissedilir. Cümlelerinizi tamamlarlar, size doğru şekilde dokunurlar ve sadece bir bakışlarıyla dünyadaki en önemli kişi olduğunuzu hissettirirler.

Ruh eşinizle birlikteyseniz, tam olarak nasıl hissettirdiğini bilirsiniz. Eğer sonsuza dek aşkın peşindeyseniz, gerçekten var olduklarına dair bazı şüpheleriniz olabilir. Belki peri masallarının var olmadığına ve gerçek aşkın Rönesans geçmişinde kaldığına inanıyorsunuz. Ama, yine de bugünün dünyasında olmayan bir şeyi bulmuş gibi görünen birini tanıyorsunuzdur. Peki, sırları nedir? Onlar sadece şanslı mıydılar? Yoksa, mükemmel aşklarını bulmakta (ve tutmakta) karşılaştıkları engellerin üstesinden gelmenin bir formülü mü var?

Aslında, ruh eşinizi bulma yolunda bazı önemli faktörler vardır. Büyük üçlü; kendi bagajınız, bir ilişkide ne istediğiniz ve neye ihtiyacınız olduğu konusunda net olamamak. Hadi bunu keşfedelim!

1. Bagajınız Var

Hayatınızın aşkını bulmanın (ve sürdürmenin) önündeki en büyük engel genellikle kendinizsiniz. Kötü bir şekilde biten geçmiş deneyimler, sizi ihanete uğratmış, korkutmuş, kafanızı karıştırmış, yaralamış ve derinden incitmiş, hatta belki de travma yaşatmış olabilir. Olumsuz duygularınızı ve sınırlayıcı inançlarınızı serbest bırakmalısınız.

Bu durumların nasıl yönetileceği size öğretilmemişse, büyük ihtimalle acınızı gömüyorsunuz ve elinizden geldiğince hayata devam etmeye çalışıyorsunuzdur. Bu eski hisler ve inançlar, gelecekteki ilişkilerinizi tamamen reddetmenize veya kendinizi sabote etmenize sebep olacaktır. Ve yeni bir ilişki daha başlamadan baltalanacaktır.

Yaşadığınız olumsuz deneyimleri yük olarak görmek yerine olanı kabul etmelisiniz. Yoksa diğer kişilerin yaptığı her şey sizi rahatsız edecektir. Aşık olduğunuz kişilerin zamanla doğru kişiler olmadığını fark ettiğinizde, aşırı talepkâr, eleştirel ve yargılayıcı olacaksınızdır.

Bagajınız mutlu, sağlıklı, kararlı ve tatmin edici bir ilişki yaşamanın mümkün olduğu fikrine doğru ilerlemenizi engelliyorsa, geçmiş duygularınızı, inançlarınızı ve kalıplarınızı nasıl bırakacağınızı keşfetmelisiniz. Özellikle ebeveynleriniz ile olan ilişkilerinizi inceleyiniz. Bagajınız kendi kendinizi sabote eden davranışları tekrarlamanıza neden oluyorsa, kendinizle olan ilişkinizi sağlıklı, etkili ve verimli bir şekilde besleyebilmek için bir destek almayı düşünebilirsiniz.

2. Açık Olamamak

Ruh eşinizi bulma yolunda, yolunuzu tıkayan bir sonraki faktör ise açık olamamaktır. Bu faktör iki bölümden oluşur.

İlişkinizde sizin için en önemli olanı bilmemektir.

İdeal partnerinizde gerçekten neyi arzu ettiğiniz konusundaki net olma eksikliğidir.

Düşünceleriniz gerçeğinizdir. Odaklandığınız şey daha güçlü hale gelir ve dikkatinizi verdiğiniz şey tezahür eder. Kim olduğunuzu ve tam olarak ne istediğinizi bilmelisiniz ve aynı zamanda diğerinde hangi değerleri, nitelikleri ve özellikleri aradığınızı net bir şekilde anlamanız gerekir.

İlk adımınız, bir ilişkideki değerlerinizi belirlemektir. Değerleriniz, sizin için en önemli şey olarak bilinçsiz zihninizde kodlanmıştır. Hayatınızın her alanı için değerleriniz vardır. Örneğin, kariyeriniz, ilişkiniz, sağlığınız, aileniz, kişisel gelişimizin, maneviyatınız gibi. İlişki değerlerinizi bilmek size SİZİ öğretir. Çoğu insan neye ihtiyacı olduğunu bile bilmiyor, yine de ilişki kurdukları kişilerin bir kristal küreye sahip olmalarını ve ihtiyaçlarının karşılamalarını bekliyorlar.

İkinci adım; ideal hayatınızdan ve partnerinizden istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz şeylerin bir listesini yapmaktır. Üç sütun yapacaksınız:

  • Sütun 1: Sahip olmak isteyeceğiniz şeyler.
  • Sütun 2: %100 olması gereken şeyler.
  • Sütun 3: Kesinlikle yapılmaması gereken şeyler.

Bu listeye sahip olduğunuzda, ideal partner diyebileceğiniz bir kişiyle ilişkiye başlayabilirsiniz. Bu noktada, artık ilişki değerlerinizi (kim olduğunuzu) biliyorsunuz ve çekmek istediğiniz kişinin kriterlerine sahipsiniz.

3. Birlikte Olduğunuz Kişiyi Tanıma

Pek çok insan, değerlerinin ve zihniyetlerinin uyumlu olup olmadığına veya duygusal zekâ seviyelerinin eşit olup olmadığına dürüstçe bakmadan, sadece çekici bir özellik nedeniyle birliktelik yaşarlar. Yani, kararınızı her şeyden önce fiziksel ve sosyal çekiciliğe dayandırma eğilimindesiniz, ki bu da sandığınız kişi (ya da olmasını istediğiniz kişi) olmadığını anladığınızda ilişkiniz biter.

Kulağa garip gelse de bir ruh eşi bulmada, bir başkan yardımcınızı işe alırken yaptığınız şekilde yaklaşmak önemlidir. Bir görüşme süreci gerektirir. Görüşmeler yapabilir, randevuya çıkabilirsiniz. Değerleriniz hakkında karşılıklı bilgi sahibi olabilirsiniz ve ortak paylaşımlarınızın neler olabileceğini öğrenebilirsiniz. Eğer geçici bir ilişki yerine uzun soluklu bir ilişki istiyorsanız, hayat arkadaşınız olarak düşündüğünüz kişiyi tanımak için zaman ayırmanız faydalı olacaktır.

Bu, şu anda zor olabilir. Çünkü, sizin için neyin önemli olduğu konusunda önce kendinizi ortaya koymalısınız. Belki bu durum, diğer kişinin geri çekilmesine, çekingen olmasına veya doğrudan ilgilenmediğini, duygusal olarak bağlanmadığını söylemesine neden olabilir. Şüphesiz ki, hiç kimse reddedilmekten hoşlanmaz. Fakat burada reddedilme fikrinin üstüne geçilmelidir. Eğer yaşananlar objektif olarak analiz edilirse, kendiniz ve istediğiniz ilişki için netlik ve mutluluk kazanma fırsatı elde edebilirsiniz. Bu objektif analiz sizi, enerjinizi emen ilişkilerden kurtaracak ve sizin gibi sizi arayan kişiye de yaklaştıracaktır.

Tek başına yürümeyi veya daha rahat ilişkileri tercih edenler bile en derin, en saf ve neşe dolu sevgi ile bağlantı kurmanın ve paylaşmanın bir özlemini çekerler. Hayatınızı sürekli yeni flörtlerle geçiriyorsanız ve sonraki her flört ilişkisinde, içinizdeki o ses “O mu?” diye sorduğunu duyuyorsanız. Nerede yanlış yaptığınızı bulmalısınız. Ayrıca bir sonraki aşkınızın ya da flörtünüzün gerçekten ruh eşiniz olup olmadığını nasıl belirleyebileceğinizi de düşünmelisiniz.

Yazar: Thris Torp Çeviri: Canan Yıldıran Düzenleme: Birlikbilinci

TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı