Blog

Olumsuzluklardan Arınmanın 10 Basit Yolu

Olumsuzluklardan Arınmanın 10 Basit Yolu
Blog

Olumsuzluklardan Arınmanın 10 Basit Yolu

Odanızı, Evinizi Hatta Kendinizi Negatif Enerjiden, Olumsuzluklardan Arınmanın Yolları Nelerdir?

Yaşam alanınızda oluşan negatif enerji fazlasıyla sağlıksız ve zarar verici olabilir. Bu enerji doğa ve insan ilişkileriyle birlikte psikolojik olarak bizleri olumsuz yönde etkiler. Olumsuz veya durağan enerji, aile içerisinde sağlık problemlerine ve kavgalara da neden olabilir. Evdeki bireylerde uyuşukluk, depresiflik yaratır. Hatta onları gereksiz şiddete bile yöneltebilir. Aynı zamanda aile bireylerinde gereksiz korkulara sebep olur. Bazı insanların yorgun, sinirli ve fiziksel ağrı hissetmelerine neden olur. Bu yüzden çevremizdeki hatta içimizdeki negatif ve olumsuz enerjiyi temizlememiz gereklidir. İşte size kendinizi ve etrafınızdaki olumsuzluklardan arınmanın 10 basit yolu;

  1. Evinizi temiz ve karmaşadan uzak tutun: Evinizi temiz ve düzenli tutun. Eğer eviniz dağınık ve karmaşıksa, evde enerji akışı olamaz. Kendinizi enerjik ve pozitif hissetmek için masanızı, çekmecelerinizi, dolaplarınızı vb. düzenli tutun. Kirli kıyafetlerinizi çamaşır sepetinde tutun.
  2. Evinizde, odanızda yeşil bitkiler bulundurun: Doğa, olumsuz enerjiyi yok etmenin en iyi yollarından biridir. Pozitif enerjiyi artırmak için yaşam alanlarınızda sarmaşık, para ağacı, şans bambusu, aloe vera, fesleğen veya buna benzer bitkiler bulundurun. Bitkilerinize özen gösterin ve düzenli olarak su verin. Bitkilerinizin kurumuş ve ölü kısımlarını hemen temizleyin. Evinizde yapay çiçek bulundurmamaya özen gösterin.
  3. Evde müzik çalın: Müziğin titreşimleri sizi korku ve suçluluk duygusundan uzaklaştırır. Müzik aynı zamanda negatifi pozitife, üzüntüyü neşeye döndürmek veya farkındalığınızı yükseltmek için de kullanılır. Yüksek titreşimli enerjiye sahip müzik çalmak büyük fark yaratabilir. Evde müzik çalmak, stresin hafiflemesine ve havadaki dengesizliğin bozulmasına yardımcı olur. Ortamınızı uyumlu ve iyileştirici titreşimlerle dolduran müzikleri her zaman dinleyin. Aynı zamanda bu müzik ruhunuzun ve zihninizin canlanmasına da yardımcı olur. Örneğin Tibet şifa çanaklarından çıkan saf tonlar, zihninizi temizlemek, odağınızı geri getirmek ve etrafınızdaki negatif enerjiyi temizlemek için çok faydalıdır.
  4. Doğal hava ve ışık koşullarına uyun: Hayatımızda olduğu gibi evimizde de pozitifliği artırmak için evinize bol güneş ışığı ve temiz hava girmesini sağlayın. Doğal havada beyin, vücut döngüsünü düzenleyip refah ve mutluluğa katkıda bulunan sinir hücreleri arasındaki uyarıları taşımaya yardımcı olan serotonin hormonunu daha fazla üretir. Araştırmacılar bu hormonun, duygu durum dengesini sağlayan ve eksikliğinin depresyona yol açan bir kimyasal olduğunu kabul ediyorlar. Dolayısıyla doğal hava ve ışık odanın titreşimini ve frekansını artırıyor.
  5. Sevdiğiniz güzel şeyleri veya resimleri saklayın: Aile fotoğrafları, sevdiğiniz resimler, taze çiçekler, bir dekorasyon parçası veya gözünüze güzel görünen herhangi bir şeyi etrafınızda bulundurun. Gözünüze güzel görünen veya sevdiğiniz bir şeyi görmek sizi mutlu edecektir.
  6. Spiritüel yaklaşım: Evdeki negatif enerjiyi temizlemenin en iyi yolu şarkı söylemek veya meditatif müzikler, mantralar dinlemektir. Güzel eylemlerde bulunmak, dua etmek, namaz kılmak, maneviyatı güçlendiren kitaplar okumak ve düzenli meditasyon yapmak sizi maneviyata çağırır ve evinizi, evde yaşayan bireyleri güzel bir enerjiyle doldurur.
  7. Eşyalarınızı yeniden düzenleyin: Eğer evdeki enerji akışına engel olan bir durum varsa eşyalarınızı yeniden düzenleyin. İyi hissetmenize engel olan şey sadece düzenleme değildir. Eğer kullanmadığınız, bozuk, kırık, çatlamış veya gereksiz eşyalarınız varsa evinizde tutmamalısınız.
  8. Kokulu mumlar ve tütsü: Aydınlatma ve kokulu mumlar evdeki enerjiyi yükseltir. Lavanta, adaçayı, sandal ağacı ve okaliptüs tütsüleri odanızın pozitif havasını artırır. Birçok farklı kültürde adaçayı, üzerlik gibi bitki veya otların yanmasıyla ortaya çıkan kokular negatif enerjinin ortadan kalkmasıyla ilişkilendiriliyor. Yanan adaçayının dumanı negatif enerjiyi evden uzaklaştırmanın en eski ve en etkili yollarından biridir.
  9. Deniz tuzu: Eğer yeni bir eve taşınıyorsanız, evin eski sahiplerinin negatif enerjisinden kurtulmak için evin farklı yerlerine deniz tuzu koyabilirsiniz. Pozitif titreşimler yaratmak için özellikle odalarınızın köşelerine deniz tuzu serpebilir veya sprey solüsyon olarak sıkabilirsiniz.
  10. Esansiyel yağ spreyleri: Evde pozitifliği artırmada çok etkili bir yöntem de limon, portakal, lavanta, adaçayı, nane, gül gibi yağları kullanmaktır.

Mekan arındırma ile ilgili daha fazla bilgi veya profesyonel anlamda destek almayı düşünüyorsanız; EMT (Enerji Mekan Temizliği) sayfamızı ziyaret edebilir veya İletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Çeviri & Düzenleme: Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı