Blog

Doğal Yenilenmenin 5 Sırrı

Doğal Yenilenmenin 5 Sırrı
Blog

Doğal Yenilenmenin 5 Sırrı

Vücudunuzun doğal yenilenmesini güçlendiren 5 ilkeyi bilinçli olarak kendi üzerinizde uygulayarak yenilenebilirsiniz. Nasıl yapacağınıza ise gelin birlikte bakalım.

Yenilenme, o kadar albenili bir kavramdır ki reklamcılar bunu cilt kremleri, vitaminler, diyet programı ve egzersiz aletlerinin tanıtımında sıkça kullanır. Ama gerçekte, varoluşunuz vücudunuzdaki her hücrenin kendisini nasıl yenileyeceğini mükemmel bir hassasiyetle bilmesine bağlıdır. Bugün doğumunuzdan beri vücudunuzda var olmaya devam eden neredeyse hiç hücre yoktur. Birtakım hücre türleri (deri, mide zarları ve kırmızı kan hücreleri vb.) ise birkaç hafta içinde kendilerini çok hızlı bir şekilde yeniler.

Bu iyi bilinen tıbbi gerçekler, gizli bir sırra işaret ediyor. Çünkü işin püf noktası fiziksel bir yenilenmede değil. Eski tuğlaların sürekli yenileriyle yer değiştirdiği, ama her zaman aynı kalan bir ev hayal edin. Fiziksel bileşenleri sürekli değişse bile inşaat planı bozulmadan kalır. Her hücrede bulunan, ama gözle görülmeyen “akıl” sayesinde vücudunuzun planı korunur.

Bu zekanın kaynağı için DNA’ya bakmak yerine (DNA da fiziksel bir bileşendir) işin sırrını vücudunuzun zekasını nasıl kullandığında aramalıyız. Vücudunuzu doğal bir yenilenme durumunda tutan prensiplerin aynısını bilinçli bir şekilde kendinize uygulayarak yenilenebilirsiniz.

İşte ilkeler:
  • Hücreler şu anda yaşarlar.
  • Hücreler birbirleriyle işbirliği yapar.
  • Hücreler, bütünün parçaların toplamından daha fazlası olduğunu anlar ve bütün için yaşarlar.
  • Hücreler ölümden korkmaz.
  • Hücreler hayatı asla bitmeyen bir süreç olarak kabul ederler ve akışa direnmezler.

Bu ilkelerin kaynağı, doğadaki her şeyi yöneten saf farkındalıktır. Meditasyonda kaynağa yaklaşırsınız ve bu, başka hiçbir şey yapmayı gerektirmeksizin zekanın akışını güçlendirir. Ancak gündelik yaşam farklı faaliyetlerden oluşur ve sizi kaynaktan uzaklaştırabilir. Bu beş prensibi uygulayarak ondan beslenebilir ve vücudunuzun yaratıcı zekâsı ile iş birliği yapabilirsiniz.

1. Anda Yaşayın

Şimdiye dek herkes bu sözleri duymuştur; ancak bunların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Hücrelerin şimdiki zamanda yaşamaktan başka seçeneği yoktur. Bu, onların doğasında vardır. Zihniniz sizi anda yaşamaktan uzaklaştırmadığı müddetçe bu, sizin için de geçerlidir.

Şimdiki zamanda olmanın en basit yolu, olmadığınız zamanların farkına varmaktır. Dikkat dağınıklığı, stres, öfke, endişe veya can sıkıntısı anlarında birkaç derin nefes alın; kendinizi dengeye getirin ve dinginleşene kadar sessizce bekleyin. Şimdiki anda çaba sarf etmeden ya da zorlamadan kalmak işte böyle hissettirir.

2. Başkalarıyla İş Birliği Yapın

İş birliğini değerli kılan, başkalarının desteğini alırken sizin de onları desteklemenizdir. Araştırmalar, sizi destekleyen yeni bir grubun, sistemin veya kişinin hayatınıza girmesiyle yaşam sürenizin arttığını göstermiştir. Mutluluk, kişisel olarak değer verdiğiniz biriyle her gün iletişim halinde olmakla bağlantılıdır. Öyleyse iş birliğine bağ kurmak olarak bakabilirsiniz. Bağları derinleştirdiğinizde her iki tarafı da besleyen bir ilişkiyi yenilemiş olursunuz.

3. Bütünlüğü Kucaklayın

Kendinizi bir bütün haline getiremezsiniz; çünkü zaten bir bütünsünüz. Hayatın akışının bir parçasısınız ve kolektif bilinçte gerçekleşen şeylere dahilsiniz. Bu nedenle yaşam, sevgi, hayal gücü, yaratıcılık ve kişisel gelişiminizi sağlayan sonsuz bir kaynaktan beslendiğinizin farkına varmak için daha yüksek bir bilinçle özdeşleşmek önemlidir. Bütünlüğün içinde sürekli yenilenirsiniz; çünkü sonsuz olasılıklar sunan bu kaynağın size verecek bir şeyi her zaman vardır. Sadece almaya hazır ve açık olmanız yeterlidir.

4. Ölümsüzlüğü Kavrayın

Ölüm korkusu bir insan ürünüdür ve egodan gelir. “Ben” kendini korumaya kararlıdır; ancak fiziksel bedenin bir gün öleceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu, egonun ölümsüzlük arayışını korkuya dayalı hale getirir. Sınırlı, ayrık ve izole “Ben” ile özdeşleşmeyi bıraktığınızda ölüm korkusu sona erer.

Bilinç ve varoluş ölümsüzdür. Ölümsüzlüğün gerçek kaynağı onlardır. Meditasyonda zihin, saf farkındalığın sessizliğini ve huzurunu deneyimlemek için sakinleşir. Basitçe burada ve şu anda olarak her zaman olduğunuz ve olacağınız gibi ölümsüzlük alanıyla birleşirseniz. Bunun doğru olduğunu bilin ve içsel sessizlik deneyiminizin gelişmesine izin verin. Bu olurken, tıpkı şu an var olduğunuz gerçeği gibi ölümden özgür olduğunuz gerçeğinin de farkına varmaya başlayacaksınız.

5. Akış

Bu da neredeyse herkesin duyduğu başka bir terimdir. Bunu gerçeğe dönüştürmek birkaç basit şeye indirgenebilir:

  • Direnmeyin.
  • Hayır demeden önce bir durun ve düşünün.
  • Etrafınızda olup bitenlerin farkına varın ve onlara şahitlik edin.

Akışın zıttı direnmedir ve kendinizi savunma ihtiyacından kaynaklanır. Zihnin kendini savunma tepkisi neredeyse daima anlamsız ve gereksizdir. Bunun farkında olun ve başınıza gelecek şeylere öfke, korku gibi tepkiler vermeden ve direnç göstermeden gözlemci konumunda kalın ve bunu alışkanlık haline getirin.

Bu beş ilkeye bakıp hepsinin de aslında aynı şeyi anlattıklarını fark ettiğinizde gerçek bir aydınlanma yaşarsınız: Yenilenme doğanızda var ve zahmetsizce gerçekleşiyor. Tek yapmanız gereken, yenilenme sürecinin hayata bakış açınızın bir parçası olmasını sağlamaktır. Beden ve zihin birdir; bilincin bir ifadesidir. Şu an burada olmanızı sağlayan bilinçli kararların merkezi sizsiniz. Bunu hayat vizyonunuz haline getirdiğinizde, yenilenmeye ve değişime kucak açarsınız. Tek görevi size hizmet etmek olan trilyonlarca hücrenin mütevazı yaşamını hayal edin. Size öğretecek o kadar çok şeyleri var ki…

Yazar: Deepak Chopra Çeviri: Selçuk Can Düzenleme: Birlikbilinci

TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı