Blog

Çakraları Dengelemenin 11 Kolay Yolu

Çakraları Dengelemenin 11 Kolay Yolu
Blog

Çakraları Dengelemenin 11 Kolay Yolu

Çakraları dengeleme, çakra sisteminizde uyumlu enerji akışını geri yükleme sürecidir. Çakralarınız dengelendiğinde, rahat, merkezlenmiş, topraklanmış, enerjik hisseder ve daha bilinçli hareket edersiniz. Seanslardan sonra, danışanlarım sıklıkla, bu dengeyi maksimum düzeyde nasıl koruyup sürdürebileceklerini soruyorlar. Herhangi bir enerji şifa tekniği öğrenmeden veya aldığınız şifa seansları sonrasında enerjinizi nasıl dengede tutarsınız? İşte cevabı;

Bağlı Hissedin (Topraklanma)

Kök çakra, Dünya’ya, hayata, vücudunuza bağlı hissetme, ait olma hissiyatı ile ilgilidir. Düz ve dik dururken Toprak Ana’nın enerjisinin ayak tabanlarınızdan içeri girmesine izin verin. Dünyanın sizi desteklemesine izin verin. Vücudunuz ile dünyaya köklenmiş olduğunuzu hissedin. Dünyevi arzu ve dileklerinizin gerçekleşmesinde bedeninizin önemli bir rol oynadığını ve onun kutsal bir araç olduğunu bilin. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan aldığınız desteğin farkında olun ve onları takdir edin.

Çiçekleri Koklayın

Size sunulan küçük hayat hediyelerini fark etmek için kendinize zaman ayırıyor musunuz? Sakral çakra, zevki kabul edebilmek ile ilgilidir. Temiz hava, lezzetli yiyecek veya sizi iyi hissettiren insanlarla olan ilişkilerinizi takdir etmek, neşeyi kabul etmenin yollarından bazılarıdır. Sakral çakra, her gün küçük ama anlamlı bir şekilde hayatın size getirdiklerinden keyif almaya açık olduğunuzda dengelidir.

Kendinizi Şımartın

Sakral çakra ayrıca bağımlılık ve arzularla ilgili enerjileri tuttuğunuz yerdir. Yiyecek, sosyal medya, cinsellik ya da alkol olsun, bilinçli ve dengeli bir şekilde kendinizi şımartın. Hayatınıza koyduğunuz çok fazla kısıtlama veya tam tersi, yeterli disipline sahip olmaması sakral çakrayı zayıflatabilir. Hayattan zevk alın ama bağımlılıklarınızın da farkında olun.

Yaratıcılığınızı Serbest Bırakın

Aynı zamanda sakral çakraya da bağlı olarak, fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlığınız için yaratıcılık hayati önem taşır. Hepimizin içinde keşfedilmeyi bekleyen yaratıcı bir yeteneği veya tutkusu vardır. Örneğin kendinize şunu sorun: “Bir sonraki yapacağım yemeğe nasıl yaratıcılık getirebilirim? Bu tür soruları hayatınızın her alanı için oluşturmaya çalışın ve uygulayın. ”Yaratıcılığınız, hayatınız ve sakral çakra enerjiniz için çok önemlidir.

İhtiyaç Duyulduğunda “Hayır” Deyin

Güçlü hissettiğinizde mide çakrası uyum içerisindedir ve sağlıklı sınırlarınızı oluşturmadıkça güçlü hissedemezsiniz. Mutluluk vermeyen olaylara, enerjinizi düşüren ortaklıklara veya ilişkilere, size iyi gelmeyen alışkanlıklara hayır deyin. Arada telefonunuzu uçak moduna alın. Zamanınızı çalan şeyler, aynı zamanda, neşe, motivasyon ve bağımsızlığın enerjilerine ev sahipliği yapan mide çakrasını da zayıflatır.

“Lütfen” ve “Teşekkür ederim” Deyin

Cömertlik, nezaket ve kabul duygularını kullanırken kalp çakrası dengededir. Kalp çakrasının dengelenmesi için eşit bir sevgi alış verişine sahip olmalısınız. Nimetleriniz için minnettarlığınızı hissedin, ancak “Lütfen” ile neye ihtiyacınız olduğunu sormaktan çekinmeyin.

Kendinize Şarkı Söyleyin

Kendi sesinizi kullanın ve boğaz çakranızı genişletin. İnsan sesi dünyadaki en kuvvetli enstrümandır. Sesin beyin dalgalarımızın titreşimini, nabız ve solunum hızımızı etkilediği ve değiştirdiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Yoga ile ilgileniyorsanız, Kirtan’a katılmayı veya mantra söylemeyi deneyebilirsiniz. Özellikle boğaz çakrası sesinizi ifade ettiğinizde hayat bulur.

Yazın

Sağlıklı bir boğaz çakrası kendinize dürüst ve samimi olmanızı ister. Bir başkasıyla anlaşmaktan önce, kendinizle anlaşmaya varın. Nasıl hissettiğinizi tam olarak yazın. Hangi duyguları tutuyorsunuz? Kafanızda hangi düşünceler var? Kendinizde beğendiniz taraflarınız kadar kabullenemediğiniz, üstünü örttüğünüz veya beğenmediniz olumsuz taraflarınızı da fark edin ve bunları yazıya dökün. Kendinizi yargılamadan veya korku olmadan yazmanıza izin verin.

Mektup Kullanın

Bazen başkaları, fikir ayrılıklarından dolayı gerçeğinizi dinlemek veya bilmek istemeyebilir. Bu noktada, onları kendi fikrinizi mesajlar göndererek yüzleştirmeyi tercih etmeyebilirsiniz, ancak yine de kendinizi ifade edebilir ve boğaz çakranıza bağlanabilirsiniz. Bir mektup göndermeniz gerekmiyor, ancak mesajınızı kalbinizden kâğıda aktarabilirsiniz. Duygularınızın dokularınızda depolanmasına izin vermediğiniz sürece kazanırsınız.

Hayallerinize Kulak Verin

Hayalleriniz, sezgilerinizle konuşmanın etkili bir yoludur. Siz ne zaman sezgisel fısıltılarınızı görmezden gelirseniz, üçüncü göz çakranız tıkanır veya durgunlaşır. Hayallerinizin notlarını saklayın ve nasıl yönlendirildiğinizi görün. Sezgi, çok basit bir anlayışla, kalıpları tanımaktır. Ruhunuzun açığa çıkardığı büyük resmi görmek için zaman içinde aldığınız küçük mesajları dikkate alın.

İnancınıza Teslim Olun

Kendinize şunu sorun: “Desteklendiğimin farkında mıyım?” İnanırsanız yüksek benliğiniz, melekleriniz, dünyanız, vücudunuz veya yaşamınız tarafından desteklenirsiniz. Genel olarak, bu inancı hissetmek taç çakranızı hizalayacaktır. Taç çakranızı, kime ve neye sahip olduğunuzu olumlayarak genişletin.

Siz kendi kendinizin şifacısı olabilir ve hayatınızı çakralarınızı dengede tutarak dönüştürebilirsiniz.. Kendi gerçeğinize, sezgilerinize, bilinçli içgüdülerinize, dünyaya olan bağınıza ve inançlarınıza dokunmak, enerji şifa seansları arasında titreşiminizi dengede sürdürmenin yollarındandır. Çakra sistemi, Başta Reiki gibi birçok farklı tekniği ile hizalanıp iyileştirilebilse de, bunu korumak için yaşam tarzınıza da dikkat etmeniz şarttır.

Bilgi ve randevu için mesaj gönderebilir veya direk Whatsapp’tan bize yazabilirsiniz.

Çeviri & Düzenleme: Tuba Küçükaksu

TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı