Blog

Burçlara Özel Akşam Ritüelleri

Burçlara Özel Akşam Ritüelleri
Blog

Burçlara Özel Akşam Ritüelleri

Oğlaklar kanepede rahat edemezler; ancak tüm Yengeçlerin yapmak istediğiyse tam olarak budur. Bir sonraki güne dinlenmiş, enerjik ve canlı bir şekilde başlaması için burçlara özel akşam ritüellerini sizler için değerlendirdik.

Koç (21 Mart – 19 Nisan)

Gayretli ve tuttuğunu koparan birisiniz. Hayata bodoslama dalıp zorluklar ve projeler üstlenerek kendinizi geliştiriyorsunuz. Ama dikkatiniz dağılmaya eğilimli ve başladığınız işi her zaman bitiremeyebiliyorsunuz. Ayrıca eylem odaklısınız, dinlenmektense çalışmayı yeğliyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: İki şeye odaklanın. Birincisi o gün bitirmediğiniz ama bitirmiş olmanız gereken her şeyi tamamlamak ve böylece zihninizi rahatlatmak; ikincisi yatmadan önce biraz enerji yakmanızı sağlayacak bir egzersiz yapmak (koşuya çıkmak, bisiklete binmek veya Ashtanga Yoga yapmak). Diğer burçların aksine antrenmanı uyarıcı değil rahatlatıcı buluyorsunuz. Bu yüzden spor sakinleşmeniz için harika bir yol.

 

Boğa (20 Nisan – 20 Mayıs)

Kendinizi yenilemek için aktif eylemlerde bulunmayı tercih etmiyorsunuz. Bunun yerine güzel şeylere, rahat, dinlendirici aktivitelere (özellikle de sevdiklerinizle fiziksel yakınlığınızı arttıranlara) çekiliyorsunuz. Geçirdiğiniz günü fiziksel ve zihinsel olarak arkanızda bırakmak tüm burçlar içinde en çok sizin için önemlidir. Çünkü eve döndüğünüzde gün içinde yaşadıklarınızın ağırlığını beraberinizde getirebilirsiniz.

İdeal akşam ritüeliniz: Eşiniz, çocuklarınız veya evcil hayvanlarınıza sarılın (yumuşak battaniyeler kullanabilirsiniz). Yatmadan önce güneşin batışını veya ayın yükselişini seyredin; en sevdiğiniz şarkılardan birkaçını çalın veya lezzetli bir şeyler atıştırın.

 

İkizler (21 Mayıs – 20 Haziran)

“Konuşkan” kelimesi sizi anlatmaya yetmez. Başkalarıyla bağlar kurmayı ve ilişkilerinizle ilgilenmeyi gerçekten seviyorsunuz. Mümkün olduğunca monotonluktan kaçıyor, belirli rutinlere takılmak yerine spontane aktivitelerle uğraşmayı tercih ediyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: Ailenizle, arkadaşlarınızla, eski iş arkadaşlarınızla, okuldan velilerle sık sık temas kurun. Sosyal medyadan veya kısa mesajla haberleşmek yerine insanları arayın. Her gece farklı bir kişiye ulaşmak sosyal ihtiyaçlarınızı besleyip asla sıkılmayacağınızı garantileyecektir.

 

Yengeç (21 Haziran – 22 Temmuz)

Tek başına zaman geçirmeyi seviyor, insanlar tarafından çevrelenmek yerine yalnız başına deşarj olmayı tercih ediyorsunuz. Hem kendinize hem de başkalarına bakmayı seviyorsunuz. Ayrıca son derece hassassınız; gün içinde olan şeylerin enerjisini hem iyi hem de kötü anlamda olduğu gibi evinize taşıyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: Dünyadan elinizi ayağınızı çekmeniz gerekiyor. Yatmadan önce banyoya gidin ve küvette güzelce ve uzun uzun vakit geçirin (veya küvet bir seçenek değilse duş alın). Yani 3-4 dakikalığına girip çıkmak değil, bunu 30 ila 40 dakikaya yayabilirsiniz . Bu, günün kirini pasını mental olarak akıtmanıza ve böylece ertesi gün uyanıp hayatınıza kaldığınız yerden devam etmenize faydalı olacaktır. Ayrıca ailenize yemek hazırlamaya biraz zaman ayırabilirsiniz. Çünkü bu, başkalarının ihtiyaçlarını karşılama ihtiyacınızı doyuracaktır.

 

Aslan (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Yüksek enerjilisiniz. İster arkadaşlarınızla dışarıda içmek ister bir akşam yemeği için ailenizle geçirmek olsun hiçbir şey sizi sosyalleşmekten daha fazla kamçılamıyor. Enerjiniz tükendiğinde gününüz de bitmiş oluyor. Bu yüzden kestirmek veya uyuklamaksızın işlerinizi tıkır tıkır halledebiliyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: Akşam yemeğinde veya oyunlarda sevdiğiniz insanlarla zaman geçirerek yaratıcılığınızı, oyuncu ve sosyal doğanızı bir araya getirin. Bu, her gece ailenizle yiyeceğiniz bir akşam yemeği ve ardından hızlı bir kart oyunu, arkadaşlarınızla video konferans yoluyla görüşme veya favori çevrimiçi oyununuzu bir iki el oynama anlamına gelebilir.

 

Başak (23 Ağustos – 22 Eylül)

Meşgul olmaktan keyif alıyorsunuz ve son derece görev odaklısınız. Her zaman yapılacaklar listenizde neler olduğuna veya yarın o listede neler olması gerektiğine kafa yoruyorsunuz. Kendinizi geliştirmenin yeni yollarını keşfetmekten hoşlanıyorsunuz; ama biraz da düzen manyağısınız.

İdeal akşam ritüeliniz: Bu ritüel tamamıyla bugün yapılacakları tamamlayıp yarın için hazırlanmaktan ibaret. Halen devam etmekte olan görevleri (profesyonel veya kişisel) bitirip üstünü çizin; sonra yarın neyi halletmek istediğinizi düşünün. Yemek pişirmeye düşkünseniz bu, bugün ve yarınki yemekleri hazırlamayı da içerebilir. Yatmadan önce biraz ortalığı toparlayın. Yatağa yattığınızda bir kişisel gelişim kitabı okuyun; günlüğünüze yazın veya ilham verici bir TED Konuşması izleyin.

 

Terazi (23 Eylül – 22 Ekim)

Bire bir görüşmelere değer veriyorsunuz; sosyal medya yayınlarının ve mesajlarının yerine yüz yüze sohbetleri tercih ediyorsunuz. Görünüşünüz sizin için önem arz ediyor; ona zaman ve ilgi ayırmaktan keyif alıyorsunuz. Ayrıca özellikle sizi alıp başka diyarlara götüren kitap ve dergileri okumaya seviyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: Sonu gelmeyen sosyal medya gezintilerini bırakın; bunun yerine eşinizle, oda arkadaşınızla veya bir arkadaşınızla birebir görüşün veya görüntülü konuşun. Akşamları ayrıca yazışmalarınızla ilgilenmek için harika bir zamandır (e-posta yazın, bir doğum günü veya yıldönümü kartı gönderin vb.). Yarın giyeceğiniz kıyafetleri hazırlayın, sonra yatmadan önce sizi hayal âlemlerine taşıyacak bir bilim-kurgu kitabı ya da seyahat dergisi okuyun.

 

Akrep (23 Ekim – 21 Kasım)

Tutkulu bir insansınız. Yoğun duygusal deneyimlerin tadını çıkarıyorsunuz ve Yengeçler gibi siz de gün boyunca karşılaştığınız enerjileri ve duyguları sünger gibi içinize çekme eğilimindesiniz. Bunların üzerine tekrar tekrar kafa yormaksa başka bir eğiliminiz.

İdeal akşam ritüeliniz: Küvette suya girmek, günü arkanızda bırakmanıza yardımcı olabilir; bunu ancak yatmadan hemen önce yapmayın, bu sizin için çok uyarıcıdır. Bunun yerine eve gelir gelmez günün kirinden, toprağından arının. Bunu yaparken bugün eve getirdiğiniz duygusal yükü düşünün ve gereksiz gördüğünüz ne varsa ekarte etmeye çalışın (çalışma arkadaşınızın düşük modu, işten dönerken karşılaştığınız bir yolcunun aşırı öfkesi vs.). Daha sonra heyecan verici veya duygusal deneyimleri sevdiğiniz için yatmadan önce içinizdekileri boşaltmak amacıyla sizi duygulandıracak, ağlatacak, güldürecek bir film veya şov izleyin.

 

Yay (22 Kasım – 21 Aralık)

Güzellik, ilham ve düşünceye çekiliyorsunuz. Öğrenmeyi seviyor ve dünyayı mantıklı bir çerçeveye oturtmanıza yardımcı olacak deneyimlerden zevk alıyorsunuz. Sosyalleşme ve iş birliği gerektiren faaliyetler size neşe getiriyor; maceracı enerjiniz fiziksel yakınlıktan keyif almanız anlamına geliyor.

İdeal akşam ritüeliniz: Gece yürüyüşüne çıkarak veya koşarak; gökyüzündeki yıldızların manzarasının tadını çıkartarak güzellik ve harekete dair ihtiyacınızı besleyin. Ayrıca bir arkadaşınızı davet ederek bunu sosyal bir etkinliğe dönüştürebilirsiniz. Eve geldiğinizde mum yakmayı, günlük tutmayı ya da izlediğiniz belgeselin bir sonraki bölümünü izlemeye deneyin. Yatmadan hemen önce meditasyon yapmak için birkaç dakikanızı ayırın veya size huzurlu hissettiren başka bir spritüel pratiği uygulayın.

 

Oğlak (22 Aralık – 19 Ocak)

İster işte ister evde olun asla projeleriniz bitmiyor. Yararlı hissetmekten hoşlanıyorsunuz. Aynı anda hem aktif bir şekilde sohbet edip hem de mesajlarınızı kontrol edebilen, aynı anda pek çok iş yapabilen birisisiniz. Kanepede rahatlamak sizin için işkencedir; işinizi halletmek için faal olmayı yeğlersiniz.

İdeal akşam ritüeliniz: Bitmemiş projeler veya görevler sizi çılgına çevirir. Bu yüzden halletmeniz gereken yarım kalmış bir işiniz varsa önce onları halledin ki yatmadan önce rahatlayabilesiniz. Sonra dikkatinizi evinizi güzelleştirmek veya tatil planlamak gibi kişisel projelerinize çevirebilirsiniz.

 

Kova (20 Ocak – 18 Şubat)

Yalnız kalmak veya sosyalleşmenin arasında bir yerde olmaktan hoşlanıyorsunuz ve insanları gözlemlemekte uzmansınız. Monotonluğu sevmiyorsunuz, bu yüzden günlük rutininizi düzenli olarak değiştirme eğilimindesiniz. Tüm burçlar arasında en çok siz ekran başında vakit geçiriyorsunuz ve en sevdiğiniz şovları tekrar tekrar izlemeye eğilimlisiniz. Genellikle belirli duyguları yaşamak için belirli şovları tekrar tekrar seyrediyorsunuz.

İdeal akşam ritüeliniz: Sosyal medyada zaman geçirmeye başlayın! Instagram ana sayfanızda gezinmek, aslında sosyalleşmek zorunda kalmadan sosyal hissetmenizi sağlar ve favori hesaplarınızı kontrol etme sürecini rahatlatıcı bulursunuz. Düzenli izlediğiniz veya yeni başlayacağınız bir dizinin birkaç bölümünü izlemek yatmadan önce sakinleşmenize yardımcı olabilir.

 

Balık (19 Şubat – 20 Mart)

Çevrenizde olanları sünger gibi çekiyorsunuz ve çok hassassınız. Rutini ve rahatlamayı seviyorsunuz. Yatmadan önce evde yapılacaklarla uğraşmak, size göre günü bitirmek için ideal bir yol değil. Kıyafetleriniz de dâhil olmak üzere konforu seviyorsunuz ve genellikle iş elbisenizden kurtulmak için sabırsızlanıyorsunuz. Bir su burcu olarak bol miktarda sıvı tüketmek sizi çok iyi hissettiriyor.

İdeal akşam ritüeliniz: Kapıdan içeri girer girmez kendinize bir bardak çay yapın ve en yumuşak, en rahat kıyafetlerinize girin. Hassas doğanız aynı zamanda dış dünyadan uzaklaşmak istediğiniz anlamına geliyor. Bunun için bir duş alın, yatak odasında yalnız başınıza rahatlayın, müzik dinleyin veya dışarıyla bağlantınızı kesecek ne varsa onu yapın.

Yazar: Anne Ortelee Çeviri: Selçuk Can Düzenleme: Birlikbilinci

TELİF HAKKI©2020 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı