Blog

Feng Shui ile Bolluk ve Bereketi Arttırmanın Yolları

Feng Shui ile Bolluk ve Bereketi Arttırmanın Yolları
Blog

Feng Shui ile Bolluk ve Bereketi Arttırmanın Yolları

Feng Shui’nin sözlük anlamı rüzgar ve sudur. Feng Shui bir alana uyum ve denge getiren 3000 yıllık Çin kökenli metafizik bir felsefedir. Doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini içeren Feng Shui, günümüzde oldukça bilinmekte ve uygulanmaktadır. Feng Shui evde veya ofisinizde sizi ve yaşam alanınızı güçlendirerek, bolluk ve bereketinizi artıracak bir ortam yaratmanızı sağlayan enerjileri elde etmenize yardımcı olur.

Evinizde iyi enerjilerin akmasını sağlayarak, bolluk ve bereket enerjilerini harekete geçirmek için pek çok basit Feng Shui önerileri vardır. Uğur paraları, gülen buddha, para ağacı, bereket kurbağası, bereket kâseleri gibi daha pek çok şey klasik Feng Shui araçları arasında sayılabilir.

Evinizde ve ofisinizde bolluk için uygulayabileceğiniz basit Feng Shui önerilerini sizler için derledik.
Güçlü Bir Ön Kapı

feng shui kapi

Güçlü bir ön kapınızın olması önemli çünkü evinize iyi enerjileri çekmek için buna ihtiyaç vardır. Feng Shui’de ön kapı “Chi’nin Ağzı” olarak adlandırılır ve iyi bir Feng Shui evi için çok önemlidir. Gerekiyorsa Feng Shui’nin koruma, bereket veya iyi şans sembollerini de kullanabilirsiniz.

Örneğin kapı etrafında geri dönüşüm kutuları ya da kullanılmayan eski saksılar, ölü bitkiler bulundurmayın. Ön kapınıza özen gösterin ve kapının tamamıyla açıldığından ve gıcırdamadığından emin olun. Kapıdan girer girmez sizi ferah, aydınlık ve uyumlu bir alan karşılamalıdır.

Evinizi Karmaşadan Arındırın

feng shui ev

Ev ve iş yerinizi gereksiz dağınıklıktan arındırın. Dağınık bir alan bereket enerjisini ne çekebilir ne de mevcut olanı koruyabilir. Örneğin mutfağı temiz ve derli toplu bir şekilde tutmak evin daha bereketli olmasını sağlar. Sadece evin görünen yerlerini değil, görünmeyen depolama alanlarını da derli toplu tutmak önem taşır. Gerektiğinde işinize ara verebilir ve günde sadece 30 dakikanızı ayırarak tertipli ve düzenli alanlara sahip olabilirsiniz.

Bozuk Eşyalarınızı Onarın

Bozuk veya kırık eşyaların evinizde yeri yoktur. Pek çoğumuzun evinde bozuk kapı kolları, çatlamış cam, damlatan musluklar gibi yaşam alanlarımızın her yerinde arızalı alanlar olabilir. Alanınız sizin aynanızdır. Bozuk eşyalarınızı onarın ve kullanmadığınız eşyalarınız varsa atın veya bağışlayın ki, yeni enerjilere yer açılsın.

Tuvalet Kapağınızı Kapalı Tutun

Neden? Çünkü bu kanalizasyonu evinize davet etmek gibidir. Geleneksel Feng Shui bakış açısına göre tuvalet bir drenaj borusu gibidir, onu açık tutarsanız iyi enerjinin ve dolayısıyla bereketin evinizden akıp gitmesine neden olabilirsiniz. Tuvalet kapağını sürekli açık unutuyorsanız, kendiliğinden kapanan otomatik kapakları tercih edebilirsiniz.

Balık Sembolünü Kullan

feng shui balik

Bolluk enerjisini çekmek için ev ya da ofisinizi bir Feng Shui akvaryumuyla dekore edebilirsiniz. Bu kişisel alanınız ve çalışma alanlarınıza güzellik ve bolluk getirecek eğlenceli ve hayat dolu bir yoldur. Ayrıca alanınıza bolluk hissi getirecek Feng Shui sembolleri ve balık resimlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin yatak odasında balık temalı sanatsal eserler, mutfakta balıklı bir saat ya da banyoda balık desenli bir duş perdesi kullanabilirsiniz.

Kristalleri Dekorasyonunuzda Kullanın

feng shui dogal tas

Sitrin taşı bolluğu çekmesiyle bilinir ve Feng Shui bereket uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Sitrin öz-saygıyı arttırmasıyla bilindiğinden takı olarak da iyi bir seçimdir. Ayrıca pirit taşı gibi popüler bereket taşları da kullanabilirsiniz. Kristalleri ev ve ofisinizde sergilemenin yaratıcı bir yolu onları anlam ve berraklık dolu güzel bir görüntü için bir Feng Shui kristal ağacı yerleştirmek veya asmak da olabilir.

Bitkiler / Ahşap Elementi

Doğa sınırsız bolluk ve bereketin mükemmel bir manifestosudur. Bu yüzden doğanın yeşil enerjisini evinizde tekrarlamak aynı özellikteki enerjiyi çekmenize yardım edecektir. Evinizi güzel görünümlü, sağlam saksılardaki canlı, yeşil, mutlu bitkilerle dekore etmek kusursuz bir Feng Shui bolluk mıknatısıdır. Doğu, güney ve güneydoğu köşeleri evinizde en çok yeşil seven noktalardır.

Feng Shui Su Fıskiyeleri

feng shui su

Güçlü bir Feng Shui aracı olarak evin içinde ve dışında suyu hareket ettiren
fıskiyeler kullanabilirsiniz. Bu bolluk enerjisi ve taze Chi’yi çağıracaktır. Ayrıca nehir, deniz, şelale gibi akar su resimleri de kullanabilirsiniz. Huzur veren manzaralı görseller kullanmak da özellikle faydalı olabiliyor.

İyi Bir Chi Akışı Oluşturun

Zengin insanların evlerini gördüğünüzde dikkatinizi çeken ilk şey açık ve ferah alanlardır. Açık alan bolluğu. Garip değil mi? Ağzına kadar eşyalarla dolu bir zengin evi çok nadirdir. Açık alan lüksü ve bolca nefes alan bir ortam daha fazla bolluk enerjisi çeker. Feng Shui felsefesine göre açık alan daha fazla berekete ve keyfe olanak tanır. Daha fazla yaratmak, daha fazla keşfetmek ve çoğaltmak için…

Evinizde ne kadar çok açık alan olursa o kadar iyi ve taze enerji girişi olur. Feng Shui yapmadan önce mekan temizliği yapmak, yapılan Feng Shui düzenini daha etkili hale getirecektir.

Mekan temizliği hakkında daha fazla bilgi ve profesyonel anlamda destek almak için; EMT / Enerji Mekan Temizliği sayfamızı ziyaret edebilir veya veya direk Whatsapp’tan bize yazabilirsiniz.

Çeviri & Düzenleme: Birlik Bilinci

TELİF HAKKI©2018 BİRLİKBİLİNCİ. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BU YAZIYI TÜMÜ OLMAK ŞARTIYLA, DEĞİŞTİRİLMEDEN, BEDAVA OLARAK, VE BU TELİF HAKKI UYARISI VE İNTERNET BAĞLANTISI (WWW.BİRLİKBİLİNCİ.COM/) İLE BİRLİKTE KOPYALAMAYA VE DAĞITMAYA İZİN VERİLMİŞTİR.

Whatsapp Destek Hattı